Knep för dig som är lite större

shutterstock_94896883

Om du är väldigt bred, har några kilo övervikt eller kanske sysslar med bodybuilding, är det svårt att hitta passande plagg direkt i butik. Det finns dock en del knep som man kan göra för att shoppa snyggare kläder.

Nischad butik

Det allra bästa är att satsa på en butik som är nischad: som bara säljer kläder med lite ovanligare mått. Som större kan man vara behov av storlekar över XL och bara saker som en slips kan orsaka problem. Är man bredare och längre än majoriteten behöver man en längre slips för att det ska sitta snyggt. En nischad butik kan då vara till stor hjälp.

Pyssla med din garderob

Om du hittar en vacker BH men omfångsmåttet inte passar, kan du ändå köpa den. Surfa ut på nätet och skaffa en förlängningshake så är problemet löst. Att hitta rätt storlek kan vara svårt om man har liten byst med bred överkropp: en hake ser till att du kan shoppa från vilken butik du vill.

Fram med symaskinen

Du kan förstora dina kläder med kontrasterande tyg i sidorna eller nedtill för att göra plaggen bredare och längre. En vanlig t-shirt får lite mer liv och stil om du lägger till en ny tygbit. Jeans är svårare att justera själv, då måste man besöka en sömmerska för att få bra resultat.

Om dina kläder bara är någon centimeter för liten kan du justera knappar eller lägga in en tygremsa i sömmen för att få den passform som du önskar. Självklart är det bättre att köpa kläder i rätt storlek, men om du har gamla favoriter som du vuxit ut kan det här vara ett alternativ.