Klä dig rätt inför nyårsafton

Nyårsafton närmar sig med stadiga steg. När du bestämt vart du ska gå och vilka du ska dit med, kommer du till ännu ett svårt beslut. Vad ska du ha på dig? Att klä sig extra fint är obligatoriskt, men exakt hur är det inte så lätt att bestämma.

För män är en kostymuppsättning med skjorta under troligtvis det vanligaste. Det är snyggt, manligt och enkelt att få tag på, om du inte har en väldigt unik färg eller stil i åtanke. Skräddarsydda kostymer är allra snyggast och elegantast. Dessa är dock dyrare och det är viktigt att försäkra sig om att de följer din kroppsform precis som de ska.

Det som sticker ut är vanligtvis kavajen. Det är där uppsättningens personliga stil och design gör sig påmind. Mönster, fickor, antal knappar och andra detaljer måste tänkas igenom noggrant. Byxorna har visserligen också påverkbara punkter, men generellt sätt spelar de andra fiolen bakom kavajen. När du väljer tillbehör som slips, fluga och näsduk har du chans att sätta pricken över ”i”.

Tillbehören ska självklart matcha resten av uppsättningen, men det finns gott om utrymme för färgstarka och unika val. Fluga har idag gått förbi slips i populäritet. Vi ser också en läcker trend, där flugan matchas med valet av näsduk. Att bryta kavajens färg och mönster med en utvald näsduk gör mycket till helheten. Hos Neckwear kan du köpa ett paket med passande fluga och näsduk.

På fötterna kan du välja att bära klassiska kostymskor, men en ihållande trend är att bära sneakers eller converse. Gärna vita sådana. Ditt skoval beror dock självklart på vilken helhetsstil du eftersträvar.